Sommerferiegaver til børnene – 10 gode gaver de kan bruge på ferien

Sommerferiegaver til børnene – 10 gode gaver de kan bruge på ferien

At have børn med på ferie er herligt og givende for alle. Det kan også være lidt af en udfordring. Børn er vandt til at bruge deres krop, de kan ikke koncentrere sig i lang tid af gangen og de har brug for oplevelser. På en lang bil tur, tog tur eller sejl tur, kan det være svært at underholde børnene hele tiden.

Når man når frem til destinationen, er det samme historie. Dels er det utroligt dejligt, dels kan man som voksen føle sig lidt ophængt af hele tiden at skulle underholde.

Her får du 10 gode ideer, til gaver, som børnene kan bruge lang tid på, både på selve rejsen, men også på destinationen.

# 1. Litteratur om lande

Litteratur om lande er lang tids underholdning, hvis ferien går til Gardasøen. Gardasøen ligger i det nordlige Italien. Ved siden af og under en hel masse andre lande. Der er mange timers udforskning gemt i litteratur om Gardasøen, eller Italien.

Et illustreret atlas til børn, er en fabelagtig ide. Undervejs kan de studere de lande de kommer igennem og følge hele ruten frem til destinationen.

# 2. Litteratur om dyr

Dyr er altid spændende at studere. Der findes et hav af spændende bøger, som er målrettet børn, der handler om dyr.

Nogle bøger handler om et enkelt dyr og er fulde af billeder af dyret. Andre handler om dyr der lever et bestemt sted, eksempelvis i skoven. Endnu andre omhandler sjældne dyr, eller dyr som findes i Europa.

Bøger om fugle er ekstra gode. Mange fugle lever både i Danmark og i det øvrige Europa. Børnene vil kunne bruge mange timer, både på at læse om fuglene, men også på måske at genkende dem på rejsens mål.

# 3. Litteratur om sten

Sten er lidt lige som historierne om dyr. Nogen sten findes der mange af i norden, andre findes der mange af i syden.

Både det at læse om dem og det, senere at finde dem, er utroligt interessant, faktisk både for børn og voksne.

# 4. En god bog der er alderssvarende

Selv om børnene måske ikke er læseheste i forvejen, er en god alderssvarende bog, måske ikke en tosset ide. Ofte handler manglende læselyst om ikke at kunne finde ro til at fordybe sig. En lang togtur giver helt sikkert nok ro til at komme i gang med en god bog.

Hvis du er i tvivl om hvilken bog du skal vælge, kan du spørge din boghandler. Han eller hun har stor indsigt i hvad børn i forskellige aldre, godt kan lide at læse.

At bogen er alderssvarende er vigtigt. Er den for nem, bliver den hurtigt kedelig. Er den for svær, mister de modet og giver op.

# 5. Opgavebøger med mening

Frem mod sommerferien, findes der i alle butikker en hel masse opgavebøger, som netop er tænkt til feriebrug.

Det er vigtigt at du, som forældre lægger mærke til dels om de er alderssvarende og dels om de rent faktisk har et okay indhold.

Nogen gange er blankt papir og en god pakke tusser mere værd end en opgavebog.

Hvis du har fantasi til det, kan du selv hjælpe børnene på vej, ved at give dem opgaver. Eksempelvis kan du bede dem tegne noget af det de ser undervejs.

# 6. Sudoku for børn

Den klassiske sudoku har ni felter, med hver ni rum. Den kommer i forskellige sværhedsgrader. Ofte er der brugt stjerner til at markere hvor svære de er.

For børn er der lavet sudoku med både færre felter og færre rum. Der står som regel udenpå, hvilken aldersgruppe de er tiltænkt.

Hvis et barn, eller en voksen, først bliver bidt af sudoku, så er der virkeligt mange timers underholdning at hente.

Når børnene har mestret dem der er lavet til børn, ligger det snublende nært at gå videre med den klassiske model.

# 7. Lydbøger for børn

Et abonnement på lydbøger er en oplagt ide. Der findes efterhånden mange udbydere, som også tilbyder et stort antal børnebøger.

Fordelen ved lydbøger er at barnet nemt kan lave noget andet samtidig med at det har en god bog i ørene. Som en lille bonus sker der ofte det at lydbøgerne fremmer læselysten.

Børnene kan både lytte en spændende historie og tegne flotte tegninger samtidigt. De kan naturligvis også bare se ud af vinduet og samtidig bemærke sig det skiftende landskab.

Der er mange klassiske børnebøger, som børnene ikke når at stifte bekendtskab med gennem deres skolegang. Lydbøger er forældrenes chance for at give deres børn lidt ekstra litteratur med i bagagen.

# 8. Forstørrelsesglas

Forstørrelsesglas og små bøtter, hvor låget forstørre det man stopper i bøtten er altid et hit hos børn. Det er ikke rigtigt noget man kan bruge på selve turen. Til gengæld er det noget man kan bruge mange timer på når man når frem.

Hvis der så oven i købet medfølger en bog om insekter, så er det dobbelt op på underholdningen.

At fange de små insekter kan godt være lidt svært. Et net og en god pincet som er nem at håndtere for børn, kan også være godt at have med i gaven.

# 9. Leg på stranden

Hvis destinationen går mod syd, sol og strand, er den bedste gave, strand legetøj.

Det kan være det klassiske spand og skovl sæt, eller måske et sæt af biler der godt kan tåle sand og vand. En lille lastbil og en gravko, kan transportere meget sand og små sten, i mange timer.

Bolde er også gode. Bolde kan igangsætte alle mulige lege, for børn i forskellige aldre. Om det er en leg om at trille, kaste eller sparke, afhænger lidt af alderen.

En oppustelig badebold er en klassiker og faktisk en man aldrig bliver for gammel til.

# 10. Fang en fisk eller en krabbe

Fiskestænger og fiskenet er også noget der kan optage børn i lang tid.

At fange en fisk, kan imidlertid tage meget lang tid. At fange en krabbe er ofte meget nemmere og tager aldrig særlig lang tid.

En lille fisk eller en krappe i en spand vand, kan give meget underholdning og er et lærerigt studie.

At tage på en rigtig fisketur, kræver lidt mere udstyr, men hvis barnet har tålmodighed til det, er det en herlig oplevelse for både børn og voksne.

Om forfatteren

Oenskeliste.dk Redaktionen administrator

Redaktionen på Ønskeliste.dk