Giv hende en designerlampe i gave – 3 grunde til hun bliver glad for den

Giv hende en designerlampe i gave – 3 grunde til hun bliver glad for den

Der er intet som at give en gave til en person, du holder af. Du får lov til at betragte, hvordan de spændt åbner gaven, og forhåbentlig får du også fornøjelsen af at se dem nyde deres gave. Men derfor kan det stadig godt være svært med gaver. Det kræver nemlig, at du finder den helt rette gave, der passer til netop den person, der skal modtage gaven.

Hvis du leder efter den perfekte gave til kvinden, der har alt, bør du overveje at give en designerlampe. Det er helt klart en gave, der vil falde på god jord. Derfor får du her tre gode grunde til at give en designerlampe til kvinden i dit liv.

Grund nummer 1: Alle har brug for lys

Den overvejende grund til at købe en designerlampe, er, at alle har brug for lys i deres hjem. Derfor tjener en designerlampe altså et funktionelt formål. Alle rum i et hjem har brug for belysning, så rummene kan blive lyst op, når mørket falder på.

Når du køber en designerlampe, der skal være en gave, hjælper du altså først og fremmest gavemodtageren med at få opfyldt et funktionelt og praktisk behov. Det er derfor også den primære grund til, at du skal give lampen i gave.

Grund nummer 2: En æstetisk dekoration

Der findes jo et hav af lamper, så hvorfor egentlig give en designerlampe i gave? Du skal vælge en designerlampe, fordi den er meget mere end blot en belysningskilde. Når du køber en designerlampe, får du nemlig også designet med i prisen.

Det vil med andre ord sige, at du får en flot og æstetisk genstand, der er ligeså meget en dekoration, som det er en belysningskilde.

Derfor er det naturligvis også vigtigt, at du vælger en designer, som gavemodtageren kan lide. Hvis gavemodtageren er glad for én eller flere specifikke designere, vil det derfor være en god idé at vælge en lampe fra deres kollektioner. På den måde er der større sandsynlighed for, at lampen vil falde i gavemodtagerens smag.

Grund nummer 3: Et gennemført udtryk

Den tredje grund til at vælge en designerlampe som gave, er, at lampen kan hjælpe med at skabe et gennemført udtryk i boligen. Hvis gavemodtageren allerede har flere genstande fra en specifik designer, kan lampen være med til at skabe en rød tråd i indretningen.

Derfor er det netop også vigtigt, at du tager udgangspunkt i gavemodtagerens indretningsstil og personlige præferencer, når du skal vælge en lampe at give som gave.

Sådan vælger du den rette lampe som gave

Hvis du føler dig overbevist om, at en designerlampe er den rette gave til en kvinde, du holder af, skal du have fundet den rette lampe.

Først bør du finde ud af, hvor lampen skal placeres. Skal det være en spisebordslampe? Natbordslampe? Loftlampe? Mulighederne er mange. Når først du har valgt en placering til lampen, kan du derfor skære en del lamper fra. Det gør det nemmere at finde den rette lampe til gavemodtageren.

Dernæst bør du sikre dig, at lampen falder i gavemodtagerens smag. Derfor bør du, som nævnt, vælge en designer, som du ved, at hun sætter pris på, og måske allerede har i sit hjem.

Herefter skal du beslutte dig for størrelsen på lampen. Ofte hænger størrelsen også sammen med designervalget. Nogle designere er nemlig kendt for at skabe store og iøjefaldende lamper, hvorimod andre skaber mindre og mere minimalistiske lamper. Der er intet rigtigt eller forkert. Lampen skal blot passe til din gavemodtagers indretningsstil.

Til sidst kommer farvevalget. Her skal du sikre dig, at du vælger en farve, der passer til de øvrige farver i gavemodtagerens hjem. På den måde er der størst sandsynlighed for, at gavemodtageren vil elske lampen.

Om forfatteren

Oenskeliste.dk Redaktionen administrator

Redaktionen på Ønskeliste.dk