8 ideer til funktionelle gaver til ham der har alt

8 ideer til funktionelle gaver til ham der har alt

At købe gaver til mennesker du elsker kan være noget af det mest rare og tilfredsstillende. Bare ikke hvis modtageren er manden der har alt. Om det så er din far, mand eller bror, så kan det kræve længere tid i tænkeboks end normalt, når du skal finde på en gave han bliver glad for, selvom han hverken ønsker sig eller mangler noget.

Kan du ikke finde på noget han mangler, eller noget mere personligt, så kan du altid gå efter noget funktionelt. Og her kan du sagtens være med til at vurdere hvad der kan være funktionelt for ham, og hvilken gave han ikke engang vidste at han manglede endnu. Det viser også betænksomhed og omtanke, og det er jo en gave i sig selv – på lige fod med hjemmelavede gaver og oplevelser. Her får du otte forskellige funktionelle gaver til inspiration.

Værktøjsbælte

Mange mennesker sidestiller værktøjsbælter med pistolbælter, og opfører sig John Wayne så snart de ifører sig et. Og det ligner da også til forveksling, hvilket måske kan forklare hvorfor de er blevet så populære. Men i bund og grund er det bare mere praktisk opbevaring af værktøj undervejs i gør-det-selv projektet, og det kan jo altid bruges. Og det bedste ved det er, at du også kan låne det, næste gang du selv går i gang med et projekt – for der er ingen der siger, at værktøjsbælter kun er til mænd.

Hjemmesko

Funktionel, varm og hyggelig – alt det opfylder hjemmesko. Har I skruet lidt ned for varmen er der sikkert en smule fodkoldt, og så kan hjemmesko være en genial gave. Og de findes i alle materialer, tykkelser og designs, så du kan tilpasse dem lige præcis til manden i dit liv.

Når vi nærmer os sommeren kan du lade ham avancere til et par sandaler, som han kan hoppe i, når han skal et smut ud i haven eller på terrassen. Fordelen ved at købe det til ham er, at du får lov at vælge hvor grimme de må være, hvis du går op i den slags.

Kontorstol

Hvis du har et lidt større gavebudget end de fleste og virkelig vil forkæle ham, ville en ny kontorstol sikkert gøre stor lykke. Med mindre han selv har købt en ny inden for de senere år, kan han helt sikkert godt bruge en ny. I hvert fald hvis han, som de fleste af os, har arbejdet en del mere hjemme de sidste tre år.

Med mindre du er helt sikker på hvilken stol han får brug for, kan det være en fordel at lade ham vælge en selv. Og mangler I inspiration eller stole at kigge på har iStol.dk et kæmpe udvalg af stole så der skulle være rigeligt at vælge mellem. Du kan selvfølgelig også tage chancen og vælge en stol til ham, men det skal være muligt at returnere den i så fald.

Løbeudstyr

Løber han, så vil nyt løbeudstyr altid være en god idé. For selvom han allerede har det, kan det nemt være blevet slidt, eller han kunne få brug for endnu et par løbesokker, så han ikke når at løbe tør mellem tøjvaskene. Du kan også give ham et nyt løbeur, eller sikkerhedsudstyr til hvis han løber om natten. Løber han ikke, så drop at give ham løbeudstyr – det er bare demotiverende og unødvendigt at prøve at prakke nogen noget på. 

Telefonholder

Er han mere til cykling, så vil en telefonholder helt sikkert være en stor hjælp, hvis han ikke allerede har det. Der findes mange udgaver, men den vigtigste funktion er, at holde telefonen fast på cyklen så man har nem adgang til den mens man cykler. På den måde kan man bruge den til at registrere cykling og til at finde vej.

Varmt tøj

Noget der virker basalt, men som altid kommer i brug, er varmt tøj. Mange mænd – og også kvinder for den sags skyld – er dårlige til at købe varmt, praktisk tøj til sig selv med mindre de står overfor en vandre- eller skiferie. Men til almindelig hverdagsbrug i vintermånederne står mange af os pludselig og mangler en ekstra sweater eller undertøj der varmer, så derfor er det en både betænksom og funktionel gave.

Er du typen der strikker, kan du udnytte det til at strikke en stor, varm sweater eller et personligt tørklæde til ham. Det varmer både krop og sjæl, og er mere værd end alle de dyre trøjer du kan finde i herretøjsforretninger.

Nyt keyboard

Arbejder han meget ved computeren, eller gamer han meget, kan et nyt keyboard måske komme på tale. Der skal selvfølgelig være behov for det, men det har de fleste. Fordelen her er, at hvis han arbejder hjemmefra, kan du sørge for at købe et næsten lydløst keyboard, så du slipper for at få stress af hans tasten, hvis I arbejder tæt på hinanden.

Til gamere findes et utal af keyboards som har forskellige funktioner, designs og lys, så her skal du nok researche lidt, inden du springer ud i det. Men til gameren vil et nyt keyboard være som at få helt nyt legetøj, så det er bestemt al energien værd!

Køkkenknive

Kan manden i dit liv godt lide at lave mad, og vil du gerne opfordre ham til at gøre det mere, så giv ham mulighed for at nørde det endnu mere. Hvis du køber et sæt gode kokkeknive, får han måske endnu mere lyst til at lave mad, og det kan være han kaster sig ud i nye opskrifter, som du også får gavn af.

Du kan også bare få slebet alle de knive han har nu. Og her kan det måske være fristende at gøre det som en overraskelse, men sørg hellere for at advare ham, inden han bruger de nyslebne knive for første gang, så I ikke ender en tur på skadestuen fordi han kommer til skade på, hvad han troede var en sløv kniv.

Mulighederne er mange, og du kan sikkert sagtens finde flere selv. Det vigtigste er bare, at du ser hvad han bruger sin tid på, lytter til hans behov og prøver at få en gave til at passe ind til dette. På den måde kan du næsten ikke undgå at gøre ham glad og rørt, ligegyldigt hvad du finder på af gaver – om det så bliver hjemmesokker eller nye fælge til dækkene.

Om forfatteren

Oenskeliste.dk Redaktionen administrator

Redaktionen på Ønskeliste.dk